Meduzy, dynie, grzybki i pyszności w GCDT w Pisarzowicach
W Gminnym Centrum Działań Twórczych w Pisarzowicach działa dużo ciekawych sekcji warsztatowych. W ostatnim czasie, pod okiem Barbary Mazur, powstały wykonane szydełkiem meduzy! Biorąc pod uwagę wiek uczestników i osiągnięty efekt końcowy trzeba przyznać, że są niesamowici! Warsztaty kulinarne cieszą się ogromna popularnością. Pierwsza Pracownia smaków w tym sezonie za nami! To był wyśmienity początek kulinarnej przygody dla dorosłych! Tym razem na stole królowały ziemniaki w różnych odsłonach. A co w menu? Knedle ze śliwkami z koglem moglem i maślaną kruszonką, gniecione chipsy z kozim serem i pesto bazyliowym, placki rosti z kremowym twarożkiem i łososiem czy croissant z farszem ziemniaczano-twarogowym z boczkiem. Czyż to nie brzmi przepysznie? Prowadząca warsztaty Donata Grzywa dba o to by było pysznie! Do tego grupa krawiecka, która również nie pozostaje w tyle. Dzieci rozpoczęły w tym roku od własnoręcznego wykonania puchatych, jesiennych ozdób, które powstawały pod okiem Magdaleny Chrobak. W pracowni pojawiły się dynie, grzybki, jabłka a nawet gruzińskie pierożki! Tak twórczo można z nami spędzać czas!